Bedwantsen bestrijden in Maastricht

De bedwants is een van de meest hardnekkige ongediertesoorten die u in huis kunt aantreffen. Het beestje leek eind jaren ’90 eindelijk uitgeroeid in Nederland en omringende landen, maar de laatste jaren is de bedwants weer in opkomst. Bedwantsen worden vaak niet direct ontdekt; ondertussen worden er eitjes gelegd en verspreidt het probleem zich.
Een bedwantsenplaag is erg moeilijk op te lossen. In Maastricht en omgeving kunt u voor het bestrijden van bedwantsen aankloppen bij Sjaak Janssen. Wij doen er alles aan om de overlast van dit insect zo snel mogelijk te stoppen.

Hoe herkent u de bedwants?

Bedwantsen, of bed bugs, zijn ontzettend klein en weten zich goed te verstoppen. De beestjes zijn maar zo’n 5 millimeter groot en vaak roodbruin of zwartbruin gekleurd. De bedwants kan alleen kruipen en leeft zoals zijn naam doet vermoeden vaak in bedden. Echter, ook allerlei ander meubilair en alledaagse voorwerpen kunnen de insecten huisvesten.

De bedwants zelf verstopt zich dus erg goed. Het diertje laat echter allerlei sporen achter die op zijn aanwezigheid duiden. Omdat bedwantsen zich graag voeden met menselijk bloed zul je zelfs op je eigen huid tekenen aantreffen. De beet van de bedwants zorgt voor uitslag zoals je die kent van een muggenbeet. Meestal krijgt u last van meerdere jeukende rode plekken bij elkaar. De beet geeft een brandend gevoel en kan zich verspreiden over uw lichaam.

Sporen van bedluis

De kans is groot dat u ook in uw bed of op meubels sporen van de bedluis of bedwants aantreft. Bij een bedwantsenplaag zullen er talloze kleine bloedvlekjes te vinden zijn. Ook eitjes en velletjes van jonge bedwantsen kunnen op een uitbraak wijzen. Controleer vooral de hoeken van uw matras extra goed. Houd er ook rekening mee dat de insecten zich overdag goed verstoppen. Wanneer u ze aantreft denkt u wellicht dat ze dood zijn. Bedwantsen bewegen meestal pas als u ze probeert te doden.

Wat kunt u zelf doen?

Als u bedwantsen ontdekt is het zaak om zo snel mogelijk in actie te komen. Allereerst is het van belang om alle kleding, beddengoed en andere voorwerpen die besmet zijn te wassen of naar de stomerij te brengen. De wasmachine zal minstens op 50ºC moeten draaien en het liefst laat u ook de droger nog zijn werk doen op een heet programma. Sommige aangetaste spullen kunnen niet in de wasmachine. Gooi deze buiten bereik van andere mensen weg, of vraag een ongediertebestrijder of het voorwerp nog te redden is.

Om de diertjes uit huis te krijgen moet u uw huis, en in het bijzonder tapijt, meubelen en matrassen goed stofzuigen. Zorg dat de bedwantsen daarna geen mogelijkheid hebben om uit de stofzuigerzak te ontsnappen. Er zijn verschillende bestrijdingsmiddelen te koop om de beestjes mee te verdelgen. Met een stoomreiniger kunt u zowel de eitjes als de bedwantsen zelf proberen te doden. Huur een apparaat of schakel een bestrijder in met dit soort apparatuur, zodat u uw spullen en tapijt kunt ontsmetten.

Uw bedwantsen laten verwijderen

Het is aan te raden om een professioneel bedrijf voor ongediertebestrijding in te schakelen. Een bedwantsenplaag is ongelooflijk hardnekkig en u kunt deze zelf maar tot op bepaalde hoogte verhelpen. Een ongediertebestrijder heeft de juiste middelen in huis en weet waar hij het diertje moet zoeken. Sjaak Janssen kan u in omgeving Maastricht van dienst zijn met het verwijderen van bedwantsen. Wij hebben ruime ervaring met deze klus en zorgen ervoor dat u definitief van de plaag verlost bent. Bel ons direct op 043 - 799 94 53 of maak een afspraak via het contactformulier.